Adviestraject

Ons hypotheekadvies bestaat uit 3 stappen. Hieronder leest u per stap wat u van ons kunt verwachten:

Stap 1: oriëntatie

Voordat u voor ons kiest, vindt er een vrijblijvend oriëntatiegesprek plaats. Dit gesprek vindt plaats bij u thuis of bij ons op kantoor. Als u bij ons op kantoor komt, dan wordt u ontvangen met een goede kop koffie en een heerlijke roomboter stroopwafel. Zo voelt u zich direct thuis. In het oriëntatiegesprek leren wij u kennen, leggen wij uit wie wij zijn en hoe wij te werk gaan. Ook bieden wij u ons dienstverleningsdocument aan. In dit document vindt u onze diensten en tarieven. Verder gaan wij in op specifieke vragen van u. Zo kunnen wij bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel u maximaal kunt lenen of bekijken wij of het loont om een bestaande hypotheek over te sluiten.

Stap 2: analyse & advies

In deze fase brengen wij uw huidige en toekomstige financiële situatie in kaart. Daarbij gaan wij in op uw specifieke wensen. Vervolgens onderzoeken wij welke hypotheekvorm het beste op uw situatie en wensen aansluit en welke hypotheekverstrekkers interessant zijn. De verschillende voorwaarden en tarieven worden uitgebreid besproken. Uiteindelijk geven wij een advies. Dit advies verwerken wij samen met de belangrijkste onderzoeksresultaten in een adviesrapport.

Stap 3: uitvoer

Als u meegaat in ons advies, vragen wij na uw akkoord een offerte aan bij de hypotheekverstrekker. De termijn voor het ontvangen van de offerte hangt af van de gekozen geldverstrekker en uw persoonlijke situatie. Vooraf geven wij een indicatie van de doorlooptijd. Bij de hypotheekofferte ontvangt u de hypotheekvoorwaarden die van toepassing zijn op de offerte. In de hypotheekofferte staan de afspraken over o.a. de hypotheekvorm, hypotheekrente, hypotheekbedrag, uw maandbedrag en de rentevaste periode. Hierna maken wij een afspraak om de hypotheekofferte te tekenen. Samen met de benodigde documenten doen wij vervolgens een aanvraag bij de hypotheekverstrekker. Zodra de hypotheekverstrekker alle aangeleverde documenten en getekende offerte heeft goedgekeurd, dan krijgt u van ons bericht. Vervolgens krijgt u de conceptversie van de hypotheekakte toegestuurd. Tot slot maken wij met u een afspraak bij de notaris om de hypotheekakte te tekenen.

Optioneel: gratis aankoopbegeleiding

Wilt u naast uw hypotheek ook een huis aankopen? Dan begeleiden wij u gratis. Dit kunnen wij omdat PAM Hypotheekadvies onderdeel uitmaakt van PAM Makelaardij en Financieel advies. 

Bent u geïnteresseerd?

Bel ons op het telefoonnummer 078-6543131 of vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een kennismakingsgesprek:

Dit formulier wordt opgeslagen en ik ga akkoord met de privacyverklaring